Уеднаквяване на социалните мрежи

Тъй като напоследък всеки е експерт по социални мрежи (и социални медии), реших и аз да се направя на знаещ.

Наблюдението ми е следното – големите социални мрежи започват все повече да приличат една на друга:

 • facebook има timeline от съобщения на приятели и страници, както twitter
 • facebook има share, което си е retweet
 • twitter има „who to follow“, „you both follow“, точно като facebook
 • всички пускат geolocation опции
 • digg премина на following/follower модел
 • всички три гореизброени използват един и същи интерфейс за разглеждане на по-старо съдържание – един бутон, който зарежда Х на брой предишни статии. Paging is dead.

Всъщност тези неща се случват от край време, но вчера digg.com пусна новата си версия, с която се включи в „конвергирането“ на социалните мрежи.

Образно казано големите социални мрежи се стремят, тръгвайки от различни страни, да достигнат до „ултимативната социална мрежа“.

Целта е всеки потребител да получава възможно повече съдържание, което го интересува, и възможно по-малко такова, което не го интересува. Така той ще прекарва повече време в съответната социална мрежа и съответно ще и` носи повече приходи. Само в крайна сметка да не се обединят във facetwigg 🙂

7 comments

 1. Pingback: Анонимен
 2. Големият проблем на всички социални мрежи е в това, че информацията потъва назад във времето и нито една от тях няма свястна търсачка. Ако нещо интересно не си го запазил другаде като линк, с времето се загубва завинаги.

 3. Именно. И това мен изобщо не ми харесва. Затова и споменах специално бутона „show more“, защото дори да знаеш горе-долу кога е писано нещо, има да цъкаш докато го достигнеш.

 4. това човекоподобно същество още ли продължава да пълни форумите със своите простотии.апостолов не се прави на това което не си и не можеш да бъдеш.много ти липсва за да си фигура в интернет,по скоро си фигурант.
  by anjela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *