Рецидивист

Онзи ден попаднах в заведение за хранене, в което на съседната маса имаше пийнал човек, който обясняваше на друг човек нещо. Докато ядох се заслушах, и се оказа, че човекът е закоравял рецидивист. Цяла и свързана история няма, но ще цитирам ключови фрази:

с един удар чупя челюст.. и челюсти, и крайници чупя – с един удар, и после плачеш…..имам 10 вътрешни присъди… имам 5 убийства….друсал съм в килията пред полицая и нищо не може да ми каже….няма прокурори, няма адвокати, няма съдии за мене……жената я бия с бухалката направо……аз съм атеист.. – като хвана някой, никой не може да му помогне….тоя Х* знаеш ли го – вуйчо ми му е братовчед….полицията нищо не може да ми направи…..аз имам жълта книжка…и т.н.

* Х е някой от известните имена в подземния свят, но забравих точно кой

Интересно, че срещнах този човек 2 дни след като бях гледал Отечествен фронт – Реквием за Марин Розата.

„Закоравял рецидивист“ е много точно определение. Няма да давам никакви оценки. Такива хора има и ще има навсякъде – на запад, на изток, у нас. Някои се поправят, като Розата, други – не.

Обаче има и един друг вид рецидивисти. Само миналата седмица в София имаше 2 случая, в които след скандал на улицата единия вади газов пистолет и стреля от упор.

Докато Розата и героят на горния разказ са единици, то все повече стават хората, които решават да раздадат правосъдие със (полу-)законно притежаваното си оръжие. Мен не ме е страх от горния рецидивист, не ме е страх от Розата. Те вършат своите ужасни деяния срещу хора, които са се набъркали в нечии нечисти сметки. Аз и т.нар. „честни българи“ не се набъркваме в ничии нечисти сметки. Затова нас повече ни е страх от рецидивиста на улицата, който всеки момент може да ти извади пистолет и да те гръмне, защото си го настъпил в тролея, или защото той ти е отнел предимството и си му ожулил боята.

11 comments

 1. Не се страхувайте, не блейте, ами като някой рече да ви гръмне, вие го гръмнете пръв. Само това е начинът. А от хленченето по блогове файда никаква.

 2. Като гледам настояваш всички да се извратим и да се стреляме. Тоя начин не ми харесва.

 3. Проблема в България, че дори да стреляш в дома си ако си в опасност пак могат да те осъдят за убийство.

 4. aa ха ха ха апостолов ти ли ще обясниш на форума с какво“оръжие“ се пазиш от бандитите или да го сторя аз?:)))))))

 5. апостолов престани да ми пишеш на личната поща не съм ти приятелка.каквото има да пишеш тук във форума ясно ли ти е простако.колкото и адреси а ми изкараш ще бъдат блокирани разбра ли недоносче нещастно
  anjela

 6. Нещо ludipari.com поизчезна 😉 Причина: This domain name expired on 02/09/12 and is pending renewal or deletion богатия апостол няма $10 да си плати хипер-мега печелишвия домейн, от който изкарва стотици милиони годишно :)))))))))))))))))))))))

 7. http://www.ludipari.com
  This page is parked free, courtesy of CBox.biz Hosting and Domain Names
  коментара е излишен факт е че „богатия и заможен“ апостолов не може да си плати домейна.

 8. служба КОС в никакъв случай няма да даде разрешително за притежание и носене на КНО на апостолов като се има предвид псисическото му здраве а и старчето няма как да го купи.един хубав пистолет струва между 800 и 1300лв а това е пенсията му за една година.

 9. отдавна е ясно че по детски наивните блогчета на апостолов изобщо не работят и не носят печалба на техния собственик.очаквам апостолов да обяви фалит на цялата си дейност в интернет.отдавна е известно че с неговите методи пари не се печелят.
  „by anjela“

 10. Великият предприемач, богаташ, писател, и астролог Апостол АпостолОФФ е ВЪТРЕ с минимум 700 Евро. На това отгоре даже си мисли, че с навътрянето си е станал още по-велик. Казано на прост език – плаща си за акъла (или за липсата на такъв).добре че се намериха по големи мошеници от него та да му приберат пенсията за две години напред.сега ще се наложи да мине на социални помощи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *