Отворено писмо от Вълкът

Във връзка с решението на горския съд съм длъжен, като жител на гора – членка на горския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в гората и извън нея.

Възмущавам се, че правото ми да бъда добър герой в приказките – основно право на всеки горски обитател, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена.

Въпросът „Кой издуха къщите на трите прасенца?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – вятърът. Стандартно природно явление.

Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да бъда добър или поне неутрален герой в приказките. Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос.

Това е „здравият“ съюз между корумпираните разказвачи на приказки, издателите и разпространителите на книги на черно, които, вместо да се борят срещу неравенството в гората и срещу съмнителни лица като лисицата и мечката, се почувстваха застрашени от моята личност – съвестен жител на гората.

И вендетата с мен започна. Логиката ми е необорима и проверима.

Първо. Ловецът, без каквото и да е колебание за авторитета на гилдията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира моето залавяне с присъщия си цинизъм. В какво бях обвинен? Изяждането на Червената Шапчица и баба ѝ е подхвърлена версия, с която да се манипулира общественото мнение, и която никой съд не е доказал.

Второ. Аз не съм изял нито прасенцата, нито козлетата. Защо олигархичните кръгове на разказвачите на приказки сатанизират името ми? Няма нито един факт срещу мен. Дали пък овчарите не се опитват да прикрият своите измами и да ги оправдаят с мен?

Аз съм на 33 вълчи години и съм сит. Това престъпление ли е? Престъпление ли е да имам големи зъби, или това е неудобно за хората, срещу които мога да се боря с тези зъби?

Аз спирам и оставам в очакване политиката в гората да е в името на свободата, а не определени лица да се бламират в името на олигархията, в името на криминалния съюз на разказвачите и овчарите. Свободата в гората е в опасност точно заради крясъците на тези хора, на лъжливите овчарчета, а не на честни обитатели като мен.

Затова приветствам решението на горския съд да ми даде шанс да бъда положителен герой, заради десетките хиляди читатели, които очакват от мен с отговорност и доблест да оправдая доверието им.

2 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *